Veel gestelde vragen

Wat is STIPA?

STIPA staat voor Sint-Trudo Internet Platform voor de Artsen.
STIPA is een site voor zorgverleners (in deze fase huisartsen) waar allerhande informatie met betrekking tot het Sint-Trudo Ziekenhuis aangeboden wordt. Dit gebeurt binnen een beveiligde zone, enkel toegankelijk voor huisartsen die beschikken over een unieke beveiligingscode.

Hoe krijg ik toegang tot STIPA?

Alle huisartsen uit de regio kunnen toegang krijgen tot STIPA door middel van een unieke beveiligingscode. Met deze beveiligingscode kan u zich registreren.  Na de registratie wordt uw code door de webmaster van het ziekenhuis geactiveerd. Vanaf dan krijgt u onbeperkt toegang tot STIPA, dit steeds binnen een beveiligde zone.
U kunt surfen naar STIPA via onze website http://www.sint-trudo.be/, en klikken op de knop zorgverleners.

Waar vraag ik mijn unieke beveiligingscode aan?

Als u geen beveiligingscode ontvangen heeft, kunt u deze aanvragen via info@stipa.be.
De code wordt u dan zo snel mogelijk bezorgd.

Hoe kan ik mijn paswoord wijzigen?

U kunt uw paswoord van STIPA steeds wijzigen.
Als u op STIPA aangemeld bent, klik dan links in de opstartpagina op "Toon gebruikersprofiel". In het volgende scherm klikt u op "Toon profiel". Nu kunt u onderaan het scherm uw paswoord veranderen.
Indien nodig kunt u daar ook andere instellingen aanpassen. Om af te sluiten klikt u op "Bewaar".
Het volgende scherm geeft aan of de verandering succesvol is uitgevoerd.
Gebruik uw nieuw paswoord bij uw volgende aanmelding op STIPA.


Wat moet ik doen als ik mijn paswoord vergeten ben?

Indien u uw paswoord vergeten bent, klik dan in de opstartpagina van STIPA op "Paswoord vergeten?". In het volgende venster vult u onderaan uw e-mailadres in, vervolgens klikt u op "Verstuur". U ontvangt een e-mail van STIPA, met daarin een link.
Per kerende e-mail ontvangt u een nieuw paswoord.
Hiermee krijgt u opnieuw toegang tot STIPA. Om uw paswoord te personaliseren, zie de rubriek "Hoe kan ik mijn paswoord wijzigen?".

Welke software heb ik nodig om STIPA te gebruiken?

Om op STIPA te kunnen surfen, hebt u een browser nodig, bijvoorbeeld Netscape of Explorer.
Om bepaalde documenten te kunnen raadplegen, heeft u Acrobat Reader nodig. Deze software kan u gratis downloaden op STIPA.
Als u bepaalde bewegende beelden wilt bekijken, moet u gebruik maken van Windows Media Player. De link naar Windows Media Player kunt u vinden in de links-module op STIPA.

Is de toegang tot STIPA beveiligd?

Ja, rond STIPA werd er een dubbele beveiliging opgezet.
Enerzijds krijgen nieuwe gebruikers pas toegang tot STIPA na een manuele verificatie door de webmaster.
Daarnaast wordt elke communicatie tussen uw pc en onze server gecodeerd aan de hand van het standaard ‘Secure Socket Layer (SSL)’ protocol. Deze codering van informatie garandeert dat de verzonden informatie niet door andere internetgebruikers onderschept kan worden.

Wat betekent de afkorting pm in STIPA?

Onder de rubriek ledenlijst vindt u achter de namen van de geregistreerde gebruikers o.a. een knop met de benaming pm. Pm staat voor «private messenger» of «persoonlijk bericht». Elk bericht dat u verstuurt na het klikken op deze knop blijft binnen STIPA en komt terecht in uw mailbox op STIPA, dit in tegenstelling tot berichten die u verstuurt via de gewone e-mailknop.

Kan ik medische informatie publiceren op STIPA?

U kunt op STIPA medische informatie zoals een artikel, een foto, een voordracht … laten publiceren op STIPA.
U stuurt ons via e-mail uw gegevens als bijlage door, met als onderwerp: " Publicatie".
Uw bijdrage wordt omgezet in de layout van STIPA, met de vermelding van de auteur en/of de bron, de versie en de publicatiedatum. Voor de inhoudelijke verantwoordelijkheid van de gegevens verwijzen we naar "disclaimer".
U ontvangt van ons een e-mail met de melding van de publicatiedatum. Hierin vragen wij u per kerende e-mail te bevestigen dat u akkoord bent met de inhoud van de publicatie.
Aanvragen voor het opnemen van een publicatie richt u tot info@stipa.be.