HospiLim

Op 14 december 2010 werd de vzw HospiLim opgericht, bestaande uit Limburg Sterk Merk (LSM), de 9 Limburgse ziekenhuizen en de 3 psychiatrische centra, namelijk het Algemeen Ziekenhuis Vesalius Tongeren, Jessa Ziekenhuis Hasselt, Mariaziekenhuis Overpelt, Medisch Centrum St.-Jozef Bilzen, Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem, Psychiatrisch Centrum Ziekeren Sint-Truiden, Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria Sint-Truiden, Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo Sint-Truiden, Revalidatie & MS Centrum Overpelt, Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder, Ziekenhuis Maas en Kempen Maaseik en Ziekenhuis Oost-Limburg Genk.

HospiLim heeft zich tot doel gesteld om:
- het overleg en de samenwerking tussen de Limburgse ziekenhuizen en psychiatrische centra te bevorderen door een gemeenschappelijk overlegplatform
- synergiŽn en schaalvoordelen in het aankoopbeleid te realiseren ten behoeve van de leden
- bij te dragen tot het vereenvoudigen en verbeteren van de werkingsprocessen, in eerste instantie door:
        * als opdrachten- en/of aankoopcentrale op te treden voor de aankoop van goederen en diensten zoals omschreven in art. 2, 4į van de wet op de overheidsopdrachten d.d. 15 juni 2006; 
        * bijstand en coŲrdinatie te verlenen en het samenbrengen, opbouwen en overdragen van kennis, ervaring en competenties op vlak van overheidsaanbestedingen, risicobeheer, logistieke processen, outsourcing van niet-kernactiviteiten, informatietechnologie enz. met als doel om de kwaliteit van de dienstverlening met betrekking tot de kernactiviteiten te optimaliseren.

De meerwaarde van HospiLim voor de aangesloten leden zit voornamelijk in: 
-  een versterking van het zorglandschap in Limburg
- een betere focus op kernactiviteiten door de versterking van een aantal ondersteunende functies 
-  inspelen op actuele trends in de zorg

Na de oprichting op 14 december 2010 en het installeren van de Raad van Bestuur en het Managementcomitť, beide onder het voorzitterschap van gouverneur Herman Reynders, werden Benny Stevens en Ils Mols als respectievelijk manager en aankoper aangetrokken om de activiteiten van HospiLim als opdracht- en aankoopcentrale op te starten. Vanaf september 2011 is HospiLim operationeel. In eerste fase zal HospiLim als opdrachtencentrale een shortlist van (niet) medische verbruiksgoederen hernegociŽren voor de leden. Op termijn zal dit uitbreiden naar een breder scala van goederen en diensten waarover HospiLim ten gepaste tijde ook verder zal communiceren ťťnmaal de eigen website (www.hospilim.be) operationeel is en/of via de aangesloten ziekenhuizen.

Naast de versterking van het management is onder leiding van Dr. Yves Breysem een Beleidswerkgroep geÔnstalleerd. De werkgroep richt zich op onderwerpen als accreditering & patiŽntveiligheid, transnationale ziekenhuiszorg, relatie 2de- en 1ste-lijn en opleiding & tewerkstelling.

HospiLim is bereikbaar op de campus Diepenbeek van UHasselt in de life sciences incubator Bioville (http://www.bioville.be/).
Contact: HospiLim Bioville - Agoralaan Abis 3590 Diepenbeek Tel. 011 28 69 63 info@hospilim.be
Manager: benny.stevens@hospilim.be
Aankoper: ils.mols@hospilim.be

 

HospLim-logo.jpg