Dienstverlening


sublinken_arrow.gif  Cafetaria sublinken_arrow.gif  Shop
sublinken_arrow.gif  Waterfonteintjes en drankautomaten sublinken_arrow.gif  Koelkast
sublinken_arrow.gif  Lectuur sublinken_arrow.gif  Internet
sublinken_arrow.gif  Radio en Televisie sublinken_arrow.gif  Telefoon
sublinken_arrow.gif  Briefwisseling sublinken_arrow.gif  Pedicure/Kapper
sublinken_arrow.gif  Rolstoelen en bagagewagentjes sublinken_arrow.gif  Rookkamer

Cafetaria

Op het gelijkvloers (achteraan in de centrale inkomhal) vindt u een cafetaria waar u rustig iets kunt eten of drinken. De cafetaria is op weekdagen open van 10.00 tot 19.30 uur en in het weekend en op feestdagen van 11.30 tot 19.30 uur. Warme maaltijden zijn mogelijk van 11.30 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur. In de cafetaria kunt u terecht voor broodjes, warme en koude gerechten, snacks, pannenkoeken, gebak, ijsjes en warme en koude dranken Ö U vindt er ook kranten en tijdschriften, wenskaarten, plantjes en snoep.

terug

shop

Shop

De shop is op weekdagen open van 10.00 tot 2019.30 uur en in het weekend en op feestdagen van 11.30 tot 19.30 uur. U heeft vrije toegang tot de shop via de cafetaria die naast de shop ligt. In de shop kunt u terecht voor kleine cadeautjes: knuffels, speelgoed, ballonnen, pralines, wenskaarten Ö

terug

Waterfonteintjes en drankautomaten

Op elke afdeling vindt u waterfonteintjes. Per verdieping zijn er ook drankautomaten voorzien. Deze bevinden zich ter hoogte van de lifthal.

terug

Koelkast

De 1-persoonskamers zijn uitgerust met een koelkast. Omwille van voedselveiligheid mag u hierin enkel dranken bewaren.

terug

Lectuur

tijdschriften

Kranten en tijdschriften kunt u kopen in de cafetaria. U kunt ook boeken lenen uit de ziekenhuisbibliotheek. Deze wordt verzorgd door vrijwilligers van het Rode Kruis. Zij zullen u geregeld opzoeken op uw kamer om u lectuur aan te bieden. Deze uitleendienst is gratis. Bij ontslag geeft u de ontleende boeken aan een verpleegkundige op uw afdeling.

terug

Internet

U kunt in het ziekenhuis zonder extra kosten gebruikmaken van draadloos internet. Uw gebruikersnaam en paswoord voor deze internettoegang kunt u verkrijgen aan de onthaalbalie. Als gebruiker van deze internettoegang verklaart u de internet gebruikerscode na te leven. Deze code kunt u hier raadplegen. Een afgedrukte versie is beschikbaar aan de onthaalbalie.
Op de kinderafdeling zijn een beperkt aantal laptops ter beschikking van de patiŽntjes en hun ouders.

terug

Radio en televisie

Elke kamer beschikt over een radio en een tv.
De radio heeft minstens 4 kanalen en is bedienbaar via de handset waarin ook het oproepsysteem van de verpleegkundigen Ė de zogenaamde bel Ė verwerkt is.
Via kanaal 90 van uw tv-toestel kunt u de vieringen volgen die in de kapel van het ziekenhuis worden gehouden.

terug

Telefoon

Elke patiŽnt beschikt over een telefoontoestel. Om te kunnen telefoneren, heeft u een pincode nodig. Deze kunt u - indien gewenst - vragen bij uw inschrijving of nadien aan het onthaal. 

Hoe telefoneert u vanuit uw kamer?
Met het telefoontoestel in uw kamer kunt u directe verbindingen naar buiten vormen. Toets uw persoonlijke pincode in, onmiddellijk gevolgd door het zonenummer en het telefoonnummer.

  • Hoe ontvangt u oproepen op uw kamer?
    Bij inschrijving ontvangt u het telefoonnummer waarop familieleden of vrienden u kunnen bellen. Dit nummer is eveneens vermeld op uw telefoontoestel of op de bedplank in uw kamer. Voor het gebruik van de telefoon betaalt u een vaste vergoeding per dag. De gesprekken worden aangerekend per tijdseenheid. Het aangerekende bedrag vindt u later terug op uw ziekenhuisrekening.

In de inkomhal bevinden zich ook twee publieke telefoons: de ene werkt met proton of met een speciale telefoonkaart (5 euro) die u kunt verkrijgen aan het onthaal, de andere werkt met munten.

U mag in ons ziekenhuis ook uw gsm gebruiken. Beperk echter het gebruik ervan, zeker op een 2-persoonskamer, om de rust van de andere patiŽnten niet te verstoren. Wij verzoeken u uw gsm uit te schakelen op de volgende afdelingen:

  • intensieve zorgen
  • spoed
  • dialysecentrum
  • wachtruimte voor ouders aan het operatiekwartier

terug

Briefwisseling

Wij bezorgen u persoonlijk de brieven, pakjes en bloemen die voor u aan het onthaal worden afgegeven.

 

Pedicure/kapper

U kunt een voet- of haarverzorging aanvragen via de verpleegkundige op uw afdeling. U betaalt deze verzorging rechtstreeks aan de pedicure of kapster.

terug

Rolstoelen en bagagewagentjes

In de inkomhal zijn rolstoelen en bagagewagentjes ter beschikking van patiŽnten of bezoekers. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de onthaalmedewerkers.

terug

Roken

Er geldt een wettelijk opgelegd rookverbod in heel het ziekenhuis en op het ziekenhuisdomein. Dit verbod geldt ook voor elektronische sigaretten.

Roken is enkel toegestaan in de rokerscabine buiten rechts van de ingang.

Wees hoffelijk en houdt u in het belang van onze patiŽnten aan dit rookverbod.

terug